Aan de slag met blootstelling - Hoe werk je effectief met de juiste grenswaarden?

Aan de slag met blootstelling
Ontdek hoe u veilig kunt werken met de juiste grenswaarden. Wat betekenen grenswaarden in de context van gevaarlijke stoffen en hoe worden deze berekend? Welke verschillende soorten grenswaarden bestaan er en waarom zijn ze zo belangrijk?

Je kunt het volgende verwachten van de whitepaper

Blootstelling aan chemische stoffen kan zowel acute als langdurige ernstige gezondheidseffecten hebben. De dosis en duur van blootstelling zijn hierbij bepalend. Omdat chemische stoffen overal in ons dagelijks leven voorkomen en blootstelling vaak onvermijdelijk is, is het cruciaal dat je de risico’s minimaliseert door strikte grenswaarden na te leven. Deze grenswaarden worden wettelijk vastgesteld en gereguleerd. Overheden regelen dit voor algemene stoffen zoals lasrook, terwijl producenten en importeurs dit doen voor hun eigen producten. In noodgevallen zijn er speciale interventiewaarden. Het is belangrijk dat je als werknemer of werkgever goed op de hoogte bent van deze grenswaarden en ze strikt naleeft. Ze zijn opgezet om gezondheidsschade zoveel mogelijk te beperken en worden regelmatig bijgewerkt met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Download nu de whitepaper om je kennis te verdiepen en de veiligheid op je werkplek te waarborgen.

Nog een stap...

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Toxic nieuwsbrief en krijg gratis toegang tot boeiende webinars, whitepapers en het allerlaatste nieuws!