Ballast Nedam over hoe ze Toxic gebruiken

Toxic heeft Gerry Havekotte, Veiligheidskundige bij Ballast Nedam gevraagd op welke wijze Toxic haar helpt in haar werk. In onderstaand filmpje vertelt ze over hoe ze Toxic bij Ballast Nedam gebruikt en hoe ze de samenwerking met Toxic ervaart.

“De samenwerking met Toxic is voor mij gewoon geweldig, ik kan niet anders zeggen. Als ik wat vraag, ik krijg antwoord. Als ik een training wil, dan komt er een training. Dus ja perfect.”

Ballast Nedam gebruikt Toxic voor de registratie van de stoffen. Ze hebben daardoor een goed overzicht van wat ze in huis hebben, maar ook per machine wat die meeneemt. Daarmee hebben ze hun wettelijk stoffenregister compleet.

Voorheen hadden ze de VIB’s in grote ordners in de kraan liggen. Nu werken ze met de WIK’s, de werkplek instructiekaarten, waar in principe op 1 a4tje alle belangrijke informatie staat. Elke kraan heeft nu een boek met een inhoudsopgave met de stoffen die gebruikt kunnen worden.

Daarnaast is Ballast Nedam dit jaar ook gestart met de blootstellingsmodule en gaan ze de blootstelling vaststellen voor de medewerkers, waardoor iedereen weet hoe die veilig kan werken.